Bölümümüz Öğretim Üyeleri Depremde Hasar Alan Kahramanmaraş Deprem Bölgesinde Altyapı Tesislerinin İncelenmesi İçin Teknik Çalışmalar Gerçekleştirmiştir

• İnşaat Mühendisliği Bölümü
  • 13 Mart, 2023

Üniversitemiz Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. M. Eren UÇKAN koordinatörlüğünde Dr. Öğr. Üyesi Murat AKSEL, Dr. Öğr. Üyesi Ercan Şerif KAYA ve Öğr. Gör. Dr. Oğuzhan ATAŞ’tan oluşan ekip, 28.02.2023 – 04.03.2023 tarihleri arasında TÜBİTAK 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı kapsamında 06 Şubat Maraş Depremlerinden etkilenen bölgede saha çalışması gerçekleştirmişlerdir. Ekip, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da depremden etkilenen bölgede yer alan kritik alt yapı ve can damarı sistemlerinde (petrokimya tesisleri, hidrokarbon iletim, dağıtım boru hatları, depolama ve sanayi tesisleri, ulaşım, elektrik, su ve doğalgaz tesisleri) meydana gelen deprem hasarların tespiti, muhtemel sebeplerinin belirlenmesi ve iyileştirme/restorasyon faaliyetlerinde ilgili kurum ve kuruluşlara destek vermiştir.

Yapılan çalışmalara ilişkin bir teknik rapor hazırlanmaktadır.