Yüzer İskele Sisteminde Ekip Başarısı: ‘Yüzer İskele ve Kazık Arası Yaylı Kılavuz Sistemi’ Patenti

• İnşaat Mühendisliği Bölümü
  • 11 Ekim, 2024

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin 5. ve Mühendislik Fakültesi’nin 4. ulusal patenti olan “YÜZER İSKELE VE KAZIK ARASI YAYLI KILAVUZ SİSTEMİ” adlı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilmiştir. Bu yenilikçi ürün, marina ve balıkçı barınaklarında kullanılan yüzer iskelelerde, kılavuz kazıkları arasındaki sürtünmeyi azaltarak olası hasarların önlenmesini amaçlamaktadır.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Cengiz, buluşa katkı sağlayan İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Aksel’i makamında ağırlayarak tebriklerini iletmiştir.

Patent Tescil Belgesi